Langt de fleste danskere er medlem af en a-kasse, men det er langt fra alle, der er i den der passer bedst på ens behov. Der er mange, der har meldt sig ind i en a-kasse i forbindelse med at de har meldt sig ind i en fagforening. Skifter man i løbet af sit arbejdsliv branche, og begynder at arbejde inden for et nyt felt, hvilket mange gør, kan det være en god ide at tjekke op på sin a-kasse.

De satser man modtager, hvis man skulle miste sit job, er fastsatte, så inden for dette, er der altså ikke nogen forskelle, om man er medlem af den ene eller anden. Mister man sit job, vil man dog i de fleste tilfælde nok gerne i arbejde igen hurtigt, og her kan der være meget stor forskel på, hvor meget ens a-kasse kan hjælpe en. Udover at sikre at man kan få dagpenge, er ens a-kasses vigtigste funktion, at sørge for at man kommer i job igen.

Der findes a-kasser inden for forskellige fagområder. Eksempelvis har lærernes a-kasse stor ekspertise inden for at hjælpe lærere, men er ikke så gode, hvis de skal hjælpe en journalist videre i deres karriere, her har AJKS langt mere erfaring.

Akassetips.dk er en dansk portal, hvor man kan finde sammenligning af en lang række forskellige a-kasser, så man er sikker på, at man er meldt ind i den, der passer en bedst muligt.

 

 

Adresse

Adresse:

-

Telefon:

-

Email:

-

Web:

-